Këto janë disa nga dobitë e vezëve

Vezët janë ushqim i lirë që konsumohen nga njerëzit në mbarë botën. Megjithëse ekzistojnë lloje të ndryshme të vezëve, vezët e pulës konsumohen më së shpeshti.

Vezët përmbajnë shumë vitamina dhe minerale të cilat janë të rëndësishme për një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar.

Ato meritojnë një vend të veçantë në pjatën tuaj jo vetëm për shkak të shijes por edhe për shkak të profilit ushqimor.

Njerëzit shpesh i nënshtrohen miteve për vezët, mirëpo ato janë jashtëzakonisht të shëndetshme.

E vërteta është se vezët janë ndër ushqimet më të mira në planet.  Kalori, proteina, yndyra, vitamina, foletë, vitaminë B5, B12, B2, Fosfor, Selen, dhe përveç kësaj, vitaminë D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, Kalciumi dhe Zinku, të gjithë këta përbërës të shëndetshëm, brenda një veze!

E gjithashtu, vezët ndihmojnë në mbrojtjen e shikimit, lufton mungesën e hekurit, ruajtjen e peshës së shëndetshme dhe zhvillimin e shëndetshëm të trurit.

Vezët janë një nga burimet më të mira të choline. Një ve e madhe ka 33 për qind të vlerave që rekomandohen në dite. Një studim i publikuar këtë vit ka zbuluar se gratë që konsumojnë shumë choline janë për 25 për qind më pak të rrezikuara ndaj kancerit te gjirit. Choline gjendet në të verdhet e ves (gogëluqe), kështu që mund të ja fillosh të përgatitesh omëlete të plotë e jo me vetëm të bardhet e vesë.

Përmbajnë një sekuence te veçanet te amino acideve që e bënë proteinën e vezëve është e lehte për tu absorbuar nga trupi juaj. Kjo do të thotë se një veze e zier është ideale për riparim muskujsh pas një ushtrimi mundues./

Loading...