Connect with us

Lajme

Raporti i Speciales: Krasniqi tentoi ta përdorë telefonin gjatë arrestimit, oficerët ia hoqën nga dora

Publikuar

me

Gjykata Speciale ka publikuar raportin e arrestimit të ish kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi.

Krasniqi ishte arrestuar mëngjesin e 4 nëntorit në shtëpinë e tij.

Në raport, tregohet se derisa oficeri ia arrestimit po ia lexonte Krasniqit të drejtat e tij si i arrestuar, ai kishte kapur telefonin dhe po bënte diçka me të.

“Ndërsa oficeri i arrestimit po lexonte të drejtat e tij z. Krasniqit, një oficer i SPO-së vërejti se z. Krasniqi dukej se po bënte diçka me një telefon celular në dorë. Zyrtari i SPO-së e informoi z. Krasniqi se ai nuk duhet të përdorte telefoni i tij në atë kohë dhe (i veshur me doreza) ia hoqi”, thuhet në raportin e arrestimit.

Tutje në raport thuhet se Krasniqi iu ishte kujtuar se është nën arrest dhe nuk i lejohet përdorimi i telefonit.

Mirëpo, ish kryetari i Kuvendit ishte ankuar duke thënë se kjo nuk është mënyra e duhur për të ia marrë telefonin.

“Kjo nuk është mënyra e duhur për të ma marrë telefonin nga dora dhe për ta bërë këtë”, citohet të ketë thënë Krasniqi.

Ai ishte siguruar nga oficeri i arrestimit se ankesa e tij për këtë çështje do të shënohet.

Krasniqi kishte refuzuar fillimisht të kishte avokat, gjatë kohës sa po kryhej bastisja, mirëpo familjarët kishin njoftuar oficerët se një avokat është duke ardhur në vend të ngjarjes.

Jakup Krasniqi ishte arrestuar mëngjesit e 4 nëntorit në shtëpinë e tij në Prishtinë.

Lajme

Qeveria miraton kursimet dhe rishpërndarjen e mbi 47 milionë eurove për këtë vit

Publikuar

me

Qeveria e Kosovës ka miratuar vendimin për kursime, ndarje dhe harmonizime në kategoritë e shpenzimeve të organizatave buxhetore për vitin 2020.

Sipas ZKM’së, janë kursyer 47,621,459.91 euro dhe të njëjtat janë rishpërndarë nëpër organizata buxhetore.

“Vendimi është miratuar sipas propozimit të Ministrisë së Financave, pasi që ka kaluar të gjitha fazat procedurale që janë paraparë me Rregulloren e Punës së Qeverisë dhe me aktet tjera nënligjore. Në propozim është shqyrtuar i gjithë dokumentacioni me përmbajtjen e të gjitha të dhënave dhe informatave të nevojshme për miratimin e këtij vendimi”, thuhet në njoftimin e ZKM’së.

Qeveria e Republikës së Kosovës, me kërkesë të Kryeministrit Avdullah Hoti dhe në pajtim me Rregulloren e Punës së Qeverisë, ka mbajt mbledhjen elektronike, e 46-a me radhë, në të cilën ka miratuar vendimin për kursime, ndarje dhe harmonizime në kategoritë e shpenzimeve të organizatave buxhetore për vitin 2020.

Janë kursyer 47,621,459.91 euro dhe të njëjtat janë rishpërndarë nëpër organizata buxhetore. ​

Vendimi është miratuar sipas propozimit të Ministrisë së Financave, pasi që ka kaluar të gjitha fazat procedurale që janë paraparë me Rregulloren e Punës së Qeverisë dhe me aktet tjera nënligjore. Në propozim është shqyrtuar i gjithë dokumentacioni me përmbajtjen e të gjitha të dhënave dhe informatave të nevojshme për miratimin e këtij vendimi.

Propozimi është në përputhje edhe me Programin e Qeverisë dhe brenda afateve të parapara ligjore. Gjithashtu është harmonizuar me të gjitha ministritë përgjegjëse, agjencitë dhe zyrat përkatëse, me të cilat janë kryer konsultimet për kursime, ndarje dhe harmonizime në kategoritë e shpenzimeve të organizatave buxhetore.

Vazhdo ta lexosh

Lajme

“Dyshime për keqpërdorime dhe i papërgjegjshëm në çdo aspekt”, këto janë arsyet e pezullimit nga puna të sekretarit të MTI-së, Burim Rrecajt

Publikuar

me

Ministri i Tregtisë, Vesel Krasniqi, e ka pezulluar dje nga puna sekretarin e kësaj Ministrie, Burim Rrecaj, vetëm pak ditë pasi gjykata vendosi ta kthejë në punë.

Në vendimin e siguruar nga Reporteri.net thuhet se Burim Rrecaj, sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë pezullohet deri në një vendim tjetër

Në vendim thuhet se pezullimi bëhet për shkak të shkeljeve të rënda disiplinore: Mos përmbushje e detyrave të punës, mosrespektim i afateve të caktuara në përmbushjen e detyrave të cilat kanë sjellë pasoja të rënda, moszbatim i dispozitave ligjore për përmbushjen e detyrave funksionale, dëmtim i pasurisë shtetërore, përdorimi i saj jashtë përcaktimit zyrtar apo keqpërdorim i pasurisë shtetërore, shkelje e detyrave të përcaktuara në ligjin dhe legjislacionin në fuqi.

Burim Rrecaj ka thënë për Gazetën Online “Reporteri.net” se vendimi për pezullimin e tij është i kundërligjshëm.

“Vendimi është i kundërligjshëm i cili cenon dhe nuk respekton vendimin e Gjykatës”, ka thënë Rrecaj për Reporteri.net.

Rreci është pezulluar me pagë 50 % .

Burim Rreci është zyrtari që më së shpeshti është suspenduar dhe kthyer sërish në punë.

Reporteri.net ka raportuar të martën se Rreci është kthyer në punë vetëm para pak ditësh.

Një histori e gjatë ngarkimesh e shkarkimesh e ka përcjell Rrecin që prej fillimit të punës së tij në këtë ministri në janar të vitit 2018.

Së fundmi ai sërish është kthyer në pozitën e sekretarit, pasi ishte larguar nga ministri Vesel Krasniqi në shtator të këtij viti. Arsye për pezullimin e tij nga kjo pozitë, ministri tha se është “neglizhenca” dhe “mosbashkëpunimi” nga ana e Rrecit.

Vendimin për kthimin në punë të Rrecit e ka marrë Gjykata Themelore në Prishtinë.

Në vendim thuhej se Burim Rreci kthehet në pozitën e sekretarit të Përgjithshëm të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë me të gjitha të drejtat dhe përgjegjësit e përcaktuar me vendimin e Qeverisë nr.11/26 të datës 29 janar 2018 dhe legjislacionin në fuqi, në zbatim të aktvendimit A.nt 16662.2020 të datës 9.10.2020 të Gjyjatës Themelore në Prishtinë/ Deprtamentri për Çështje Administrative.

Gjykata e ka obliguar Departamentin e Financave dhe Shërbimeve të që ta bëjnë kompensimin e shumës së mjeteve prej 50 për qind të ndaluar sipas vendimit të datës 09.09.2020.

“Bazuar në legjistalcionin në fuqi si dhe në zbatim të aktvendimit të datës a.nr 1682.2020 të datës 09.10. 2020 të Gjayktës Themelore në Prishtinë. Departamenti për Çështje Administrative, i vendos si në dispozitiv të këtij vendimi. Ky vendim hyn në fuqi ditën e nënshkrimit”, thuhet në vendim.

Por Burim Rreci, ishte shkarkuar edhe më parë. Ai është kthyer në punë në qershor në punë pas një suspendimi.

“Në emër të ministrisë, për riemërimin e z. Burim Rreci në pozitën e sekretarit të përgjithshëm në Ministrinë e Tregtisë, duhet të kthehet dhe të vazhdojë punën brenda mandatit ligjor. Bazuar në rregullore, për fushat e përgjegjësisë administrative, ministria është e pavarur dhe duhet të kthehet sekretari i saj pasi që pushojnë arsyet për listë teprizë për z.Burim Rrecaj. Kërkojmë me mirësjellje që këtë vendim ta shqyrtoni dhe votoni në këtë mbledhje të Qeverisë”, ka thënë Krasniqi para ministrave të Qeverisë, në mbledhjen e 22 qershorit, duke u votuar për kthimin e tij në këtë pozitë.

Burim Rreci në shtator të 2018 ishte suspenduar nga kjo detyrë me një vendim të ministrit të Tregtisë dhe Industrisë të asaj kohe, Bajram Hasani. Ai ishte shkarkuar nën dyshimet për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe për ndërhyrje në tenderë.

“Për shkak të paaftësisë profesionale dhe keqadministrimit që kanë rezultuar me shkelje sistematike… Po ashtu për involvim të drejtpërdrejtë në grante e tenderë si dhe ushtrim i presionit mbi komisionin me rastin e emërimit të shërbyesve civilë”, thuhej në vendimin e ish-ministrit Hasani, shkruan Reporteri.net.

Një javë pas këtij vendimi, ish-kryeministri Haradinaj e kishte liruar Hasanin nga detyra e Ministrit me arsyetimin se një gjë të tillë e ka kërkuar Nisma për Kosovën.

Burim Rreci ishte emëruar sekretar i përgjithshëm i MTI-së nga qeveria e Kosovës përkundër që sipas raportimeve të mediave nuk i kishte plotësuar kushtet minimale për të qenë në atë pozitë, sipas vlerësimit të partnerit të Ambasadës Britanike.

Zgjedhja e tij në krye të shërbyesve civil të MTI-së kishte ngjallur reagime edhe të shoqërisë civile, shkruan Reporteri.net.

“Burim Rreci, i cili është zgjedhur nga qeveria si sekretar i përgjithshëm, ishte renditur i katërti me pikë. Ai arriti që të përfshihet në listën e tre kandidatëve të cilat MAP-i i ka dërguar në qeveri vetëm pas largimit nga procesi në mënyrë të pashpjegueshme të njërit prej kandidatëve”, thuhej në reagimin e këtyre organizatave.

Zgjedhja e Rrecit sekretar i përgjithshëm i MTI-së ishte njëra nga proceset e prokurimit me të cilin nuk ishin ndarë të kënaqur Ambasada Britanike, e cila po e ndihmonte Qeverinë dhe Kuvendin në procese të rekurimit për pozitat e larta.

Vendimi për suspendimin e Rrecit nga MTI-ja i kushtoi atëkohë, Bajram Hasanit, me shkarkim nga ish-partia e tij, Nisma Socialdemokrate.

Burim Rreci, muaj më parë, kishte pasur edhe një përplasje fizike me Arian Krasniqin, që është djalë i vëllait të Jakup Krasniqit, ish-kryetar i Kuvendit të Kosovës, gjatë kohës sa kjo ministri udhëhiqej nga Endrit Shala.

Vazhdo ta lexosh

Lajme

Dy imamët e Drenasit kanë versione krejt të ndryshme për përleshjen fizike mes tyre

Publikuar

me

Një përleshje fizike ka ndodhur gjatë ditës së djeshme në Drenas në mes të dy imamëve të Bashkësisë Islame të Kosovës – hoxhës Osman Musliut dhe sekretarit të BIK-ut në këtë komunë Esat Bajraktari.

Bajraktari, në një bisedë telefonike në Edicionin Special në Klan Kosova, ka thënë se është sulmuar në vendin e tij të punës nga Musliu.

“Ka qenë një kacafytje e vogël dhe jo e madhe. Por, ka qenë tentimi i parë nga ana e tij. Ai ka filluar me fyerje që janë shumë të ulëta për një njeri që pretendon të jetë udhëheqës i fesë. Nuk është hera e parë, pasi disa herë kemi pasur probleme me këtë njeri në Këshillin e Bashkësisë Islame”.

Ai ka deklaruar se është çuditur pse të dy janë mbajtur në paraburgim për 24 orë kur është vetë ai që e ka paraqitur rastin në polici.

“Kjo është mjaft interesant. Jemi habitur të gjithë se pse ka ndodhur kjo. Unë i pari e kam paraqitur rastin. Unë kam dhënë deklaratë dhe pasi kam arritur në shtëpi jam ftuar sërish që të jap deklaratë dhe është thënë që prokurorja ka dhënë urdhër që të qëndrojmë në paraburgim. Kemi qëndruar 24 orë në paraburgim. Nuk na kanë dhënë asnjë arsyetim – ma kanë dhënë një letër të thjeshtë”.

Ndërkaq, avokati Gazmend Halilaj, i cili mbron hoxhën Osman Musliun, ka deklaruar krejt ndryshe.

Halilaj, në Edicionin Special në Klan Kosova, ka deklaruar se hoxhë Musliu fillimisht është provokuar dhe më pas është sulmuar nga pala tjetër, prandaj edhe ka reaguar në vetëmbrojtje.

“Sipas informatave që kemi, kjo ka ndodhur si pasojë e një sërë padrejtësish ndaj të mbrojturit tim nga ana e Këshillit Qendror të Bashkësisë Islame në shtëpinë e së cilës ka kontribuar tash e 36 vjet”.

“Pas fjalosjes së rëndë, ai është sulmuar dhe në pamundësi që t’i ikë sulmit ka vepruar vetëm në mbrojtje të nevojshme duke zmbrapsur sulmin. Klienti im ka qenë i provokuar nga pala tjetër dhe krejt çka ka bërë është se e ka zmbrapsur një sulm të qasshëm kundër jetës dhe trupit. Menjëherë ka vazhduar në një ceremoni të varrimit, pastaj është ftuar nga ana e policisë së Drenasit”.

Ai ka shtuar se i mbrojturi i tij është mbajtur në paraburgim pa të drejtë.

“Policia ka vënë në lajthitje Prokurorin e Shtetit, sepse nuk e ka paraqitur gjendjen faktike dhe klientit im i është caktuar masa e paraburgimit për 48 orë. Prokurori më pas e ka revokuar vendimin, sepse e ka parë që nuk ka arsye që klienti im të qëndrojë në paraburgim”.

Ndërkaq, Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës në Drenas, Valon Bequku, i ka thënë Klan Kosovës nëpërmjet telefonit se është ende herët të flitet lidhur me rastin.

Ai ka thënë se janë edhe videoincizimet që i ka edhe Prokuroria e Shtetit dhe se shumë shpejt do të dihet se kush është fajtori.

Vazhdo ta lexosh

Aktuale

Copyright © 2016 - 2020 Publicisti.com